Urządzenia, które ułatwią pracę barmana

barman

Jakie urządzenia przydadzą się w barze?

Praca barmana to zajęcie, na które decyduje się wiele osób na studiach i takich, które szukają czegoś na niepełny etat. Wydawać by się mogło, że to coś bardzo łatwego, jednak w rzeczywistości wymaga dużo więcej wiedzy i umiejętności, niż myśli większość ludzi. Branża, jaką jest gastronomia nie jest łaskawa i często może się okazać bardzo męcząca fizycznie i psychicznie. W jaki sposób barman może sobie ułatwić pracę?

Lód – niezbędny dodatek do każdego drinka

Kiedy klient zamawia alkohol przy barze, prawie zawsze życzy sobie, żeby był w nim lód. Nie da się z resztą ukryć, że drinki najlepiej smakują schłodzone. Jednak wyciąganie kostek lodu ze specjalnych tacek czy worków może okazać się bardzo uciążliwe. Tutaj z pomocą przyjdzie kostkarka do lodu Ice-O-Matic, która podaje gotowe kostki wprost do szklanki. Jest to nie tylko urządzenie, które zapewnia dużą wygodę barmanowi, ale zwiększa też higienę. Lód z worka czy z tacki wyjmuje się gołymi rękami, nie da się uniknąć kontaktu ze skórą. Kiedy w barze jest duży ruch, okazji do umycia rąk jest coraz mniej. Kostkarka do lodu likwiduje ten problem, bo dozuje ona lód zupełnie bezdotykowo. Dzięki temu klient może być pewny, że jego drink został wykonany stuprocentowo higienicznie.

blender barmański

Blender barmański – sposób na ciekawe drinki

Coraz bardziej modne robią się napoje, które zawierają świeże lub mrożone owoce. Blender barmański Mixtec umożliwia rozdrobnienie owoców, dzięki czemu będzie można dodać je do drinka i wypić bez problemów. Dzięki niemu można bardzo szybko przygotować ciekawe napoje, które zachwycą klientów. Oprócz tego, blender barmański może też służyć do rozdrabiania lodu, co też daje bardzo ciekawy efekt po dodaniu do drinka. Zawsze jest to jakaś odmiana od klasycznego lodu w kostkach, który podaje się w każdym lokalu.

Nowoczesna technologia bardzo ułatwia życie barmana i sprawia, że jest on w stanie obsługiwać klientów znacznie szybciej. Wpływa to nie tylko na pracę barmana, ale też na działanie całego lokalu, w którym wprowadzono te innowacje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *